Nedjelja, 26. oktobar/listopad 2014, 00:02 CET

Srbija

Pod nadzorom 20 osoba, stanje se posmatra

25.10.2014
U Srbiji do sada nije zabeležen nijedan slučaj ebole, a nadležne službe preduzimaju preventivne mere zaštite i prate epidemiološku situaciju u Zapadnoj Africi. Pojačana je kontrola putnika iz inostranstva na beogradskom aerodromu, a predviđen je i karantin za smeštaj potencijalno obolelih Dalje/More
oktobar/listopad 2014
oktobar/listopad 2014

Kalendar

Galerija

Fotogalerija Karikature Predraga Koraksića Coraxa

Jedan od najprepoznatljivijih karikaturista u Srbiji Predrag Koraksić Corax stalni je saradnik Radija Slobodna Evropa i jednom sedmično objavljujemo njegov komentar političkog života Srbije bez reči.

 

Vatikan tolerantniji prema homoseksualcima

Na Sinodu biskupa i savetnika Rimokatoličke crkve došlo je do pomeranja stava crkve u smeru tolerantnijeg odnosa prema homoseksualcima, razvedenim osobama i drugim grupama koje je u prošlosti odbacivala i marginalizovala.

Amerikanci pod stresom zbog ebole

Nedavno istraživanje pokazalo je da je skoro svaki drugi Amerikanac zabrinut da bi on ili njegova rodbina mogli da se zaraze ebolom.

Izložba Globa(lizacija) u Čaglavici

U Alternativnom kulturnom centru u Gračanici sinoć je otvorena izložba pod nazivom Globalizacija. CIlj izložbe je da se - kako je rečeno - nadležni podsete da Sporazum o slobodi kretanja, koji su postigli Beograd i Priština, podrazumeva slobodu kretanja koja se preskupo plaća.