Petak, 18. april/travanj 2014, 07:41 CET

Vijesti

EULEX: Pritvor za osumnjičene pripadnike MUP Srbije

Veličina slova - +
27.02.2012
Sudija Euleksa Mariola Pasnik odredila je rano jutros jednomesečni pritvor za petoricu od šest kosovskih Srba iz Kosovskog pomoravlja, koji su uhapšeni pre dva dana u akciji kosovske policije u regionu Gnjilana.

Advokat Dejan A. Vasić izjavio je da je jednomesečni pritvor određen Zlatku Deniću, Mladenu Dimitrijeviću, Nikoli Trajkoviću, Draganu Stojkoviću i Goranu Matropazoviću.

Njima je pritvor određen na predlog specijalnog tužioca Basri Morine, zbog sumnje da su počinili krivična dela napad na ustavni poredak Kosova, sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti i neovlašćenog vlasništva, kontrole i upotrebe oružja.

Sednica za određivanje pritvora koja je počela juče, završena je rano jutros i bila je zatvorena za javnost.

Kosovska policija u regionu Gnjilana uhapsila je šest osoba, za koje tvrdi da su pripadnici MUP-a Srbije i da su kod njih pronađeni komadi naoružanja, policijske uniforme i službene legitimacije MUP-a.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je ocenio da je reč o provokaciji Prištine i najavio "recipročne mere", ako se situacija ne razjasni u roku od 48 sati.

Dačić je za Tanjug precizirao da su uhapšeni radnici MUP-a koji žive kod Gnjilana, a rade u Vranju, a u kontekstu recipročnih mera ministar je pomenuo pripadnike KPS koji žive u Raškoj, Nišu, Vranju, a učestvovali su, prema njegovim rečima, u akcijama zaposedanja graničnih prelaza.
27 februar/veljača 2012
27 februar/veljača 2012

Kalendar

Posljednje vijesti