Ponedjeljak, 02. maj/svibanj 2016, 07:54 CET

  EULEX: Pritvor za osumnjičene pripadnike MUP Srbije

  27.02.2012
  Sudija Euleksa Mariola Pasnik odredila je rano jutros jednomesečni pritvor za petoricu od šest kosovskih Srba iz Kosovskog pomoravlja, koji su uhapšeni pre dva dana u akciji kosovske policije u regionu Gnjilana.

  Advokat Dejan A. Vasić izjavio je da je jednomesečni pritvor određen Zlatku Deniću, Mladenu Dimitrijeviću, Nikoli Trajkoviću, Draganu Stojkoviću i Goranu Matropazoviću.

  Njima je pritvor određen na predlog specijalnog tužioca Basri Morine, zbog sumnje da su počinili krivična dela napad na ustavni poredak Kosova, sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti i neovlašćenog vlasništva, kontrole i upotrebe oružja.

  Sednica za određivanje pritvora koja je počela juče, završena je rano jutros i bila je zatvorena za javnost.

  Kosovska policija u regionu Gnjilana uhapsila je šest osoba, za koje tvrdi da su pripadnici MUP-a Srbije i da su kod njih pronađeni komadi naoružanja, policijske uniforme i službene legitimacije MUP-a.

  Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je ocenio da je reč o provokaciji Prištine i najavio "recipročne mere", ako se situacija ne razjasni u roku od 48 sati.

  Dačić je za Tanjug precizirao da su uhapšeni radnici MUP-a koji žive kod Gnjilana, a rade u Vranju, a u kontekstu recipročnih mera ministar je pomenuo pripadnike KPS koji žive u Raškoj, Nišu, Vranju, a učestvovali su, prema njegovim rečima, u akcijama zaposedanja graničnih prelaza.
  27 februar/veljača 2012
  27 februar/veljača 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.