Subota, 29. avgust/kolovoz 2015, 18:53 CET

WikiLeaks objavljuje Stratforovu elektronsku poštu

27.02.2012
WikiLeaks je danas počeo da objavljuje više od pet miliona poruka elektronske pošte kompanije za bezbjednosne analize Stratfor, koja se dovodi u vezu sa američkom Centralnom obavještajnom agencijom (CIA).

Mejlovi do kojih su došli hakeri mogli bi da skinu maske osjetljivih izvora i rasvijetle obavještajne krugove koje koristi "Stratfor".

Kompanija je saopštila da objavljivanje ukradenih poruka predstavlja pokušaj zastrašivanja i ućutkivanja ove firme, ali da ona neće podleći pritisku.

Neki objavljeni e-mailovi "možda su lažirani ili izmijenjeni, a neki mogu biti autentični", navodi se u saopštenju.

Stratfor je naglasio da neće objašnjavati sadržaje ovih poruka, niti potvrđivati njihovu vjerodostojnost.

"Naša imovina je ukradena i mi nećemo biti žrtve dva puta tako što ćemo pristati da odgovaramo na pitanja", dodaje se u tekstu.

WikiLeaks nije saopštio na koji način je došao do spoljne i unutrašnje korespondencije kompanije sa sjedištem u Austinu, u američkoj državi Teksas.

Hakeri koji se dovode u vezu sa tajnovitom organizacijom Anonymous saopštili su početkom godine da su ukrali elektronsku poštu oko 100 službenika Stratfora.

Grupa je tada rekla da planira objavljivanje podataka kako bi javnost saznala "istinu" o Stratforovim operacijama.
27 februar/veljača 2012
27 februar/veljača 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.