Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 21:23 CET

  BiH: Rekordna cijena goriva u RS

  27.02.2012
  Cijena goriva na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj oborila je sve dosadašnje poslijeratne rekorde, ali se ni tu neće zaustaviti.

  Na većini benzinskih pumpi novo poskupljenje od pet do sedam feninga uslijedilo je već tokom vikenda, ali naftaši najavljuju i novu korekciju cijene goriva, iako sada prelazi 2,5 KM.

  Vlasnici benzinskih pumpi se pravdaju da su i najnovija poskupljenja uslovljena skokom cijena nafte na svjetskoj berzi, kao i da su rafinerije u posljednje tri sedmice tri puta povećavale cijene.

  Međutim, kada je prije tri godine barel na svjetskoj berzi bio 147 dolara, gorivo je u RS bilo 20-ak feninga jeftnije nego danas.

  I pored toga, predsjednik Udruženja vlasnika benzinskih pumpi u RS-a najavljuje novi skok cijena, ukoliko se to desi i u rafinerijama.

  Nakon korekcije cijena ovog vikenda bezolovni benzin košta od 2,41 KM do 2,51 KM po litri. Cijene dizel goriva trenutno na pumpama širom RS iznose od 2,44 do 2,50 KM, dok su cijene gasa povećane sa 1,14 KM na 1,19 KM.

  Naftaši ne isključuju mogućnost da gorivo uskoro poskupi i na tri marke.
  27 februar/veljača 2012
  27 februar/veljača 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.