Subota, 23. maj/svibanj 2015, 07:42 CET

Demonstracije u Prištini zbog sporazuma sa Beogradom

27.02.2012
Protest pokreta Samoopredeljenje zbog sporazuma o regionalnom predstavljanju Kosova
počeo je danas u podne u Prištini ispred Nacionalnog pozorišta.
 
Ispred pozorišta je nekoliko hiljada učesnika protesta, kojima je obezbeđen prevoz do Prištine i oni izvikuju parole protiv Vlade Kosova i Rezolucije 1244.
 
Generalni sekretar Pokreta Samoopredelenje Dardana Molićaj rekao je da je cilj demonstracija "suspendovanje rada" loše kosovske vlade koja se ne bavi ekonomskim razvojem nego vodi politiku koja degradira nezavisnost i pristaje da se Kosovo predstavlja sa fusnotom u kojoj su rezolucija 1244 i mišljenje Međunarodnog suda pravde o nezavisnosti Kosova.
 
Demonstranti su oko 13 sati probili jedan kordon policije i približili se zgradi Vlade Kosova na oko desetak metara.
 
Učesnici protesta se nalaze kod spomenika Skenderbegu, a ispred njih je postavljen novi kordon policije sa opremom za razbijanje demonstracija.
 
Prvi govornik na protestu Visar Imeri, zatražio je od Policije Kosova da ukloni prepreke koje je postavila oko zgrade Vlade i Skupštine Kosova ili će u suprotnom demonstranti to učiniti.
27 februar/veljača 2012
27 februar/veljača 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Treća epizoda - Novi Sadi
X
16.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je treća epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.