Utorak, 24. maj/svibanj 2016, 17:38 CET

  Vijesti

  Demonstracije u Prištini zbog sporazuma sa Beogradom

  27.02.2012
  Protest pokreta Samoopredeljenje zbog sporazuma o regionalnom predstavljanju Kosova
  počeo je danas u podne u Prištini ispred Nacionalnog pozorišta.
   
  Ispred pozorišta je nekoliko hiljada učesnika protesta, kojima je obezbeđen prevoz do Prištine i oni izvikuju parole protiv Vlade Kosova i Rezolucije 1244.
   
  Generalni sekretar Pokreta Samoopredelenje Dardana Molićaj rekao je da je cilj demonstracija "suspendovanje rada" loše kosovske vlade koja se ne bavi ekonomskim razvojem nego vodi politiku koja degradira nezavisnost i pristaje da se Kosovo predstavlja sa fusnotom u kojoj su rezolucija 1244 i mišljenje Međunarodnog suda pravde o nezavisnosti Kosova.
   
  Demonstranti su oko 13 sati probili jedan kordon policije i približili se zgradi Vlade Kosova na oko desetak metara.
   
  Učesnici protesta se nalaze kod spomenika Skenderbegu, a ispred njih je postavljen novi kordon policije sa opremom za razbijanje demonstracija.
   
  Prvi govornik na protestu Visar Imeri, zatražio je od Policije Kosova da ukloni prepreke koje je postavila oko zgrade Vlade i Skupštine Kosova ili će u suprotnom demonstranti to učiniti.
  27 februar/veljača 2012
  27 februar/veljača 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva" u Cazinu i Velikoj Kladuši (1. dio)i
  X
  22.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima u Velikoj Kladuši. Voditelj je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.