Utorak, 24. maj/svibanj 2016, 17:38 CET

  Vijesti

  U Crnoj Gori ukinuto vanredno stanje

  27.02.2012
  Skupština Crne Gore ukinula je u ponedeljak vanredno stanje uvedeno 11. februara zbog snežnog nevremena.

  Predsednik države Filip Vujanović je, obrazlažući predlog Saveta za bezbednost i odbranu o ukidanju vanrednog stanja u državi, naveo da je ukupna situacija u zemlji stabilnija, te da se ne očekuje pogoršanje hidroloških i meteoroloških uslova u narednom periodu.

  Vujanović je konstatovao da treba "sagledati" na koji način "organizaciono unaprediti i pojačati mehanizaciju i opremu".

  Poslanici opozicije su ocenili da je reakcija države bila zakasnela, te da je sistemu za vanredne situacije "neophodna" reorganizacija.

  Opozicija smatra da je zakonska regulativa "neadekvatna" i da je država "materijalno i tehnički nespremno i neorganizovano" dočekala snežno nevreme. Skupština Crne Gore je obavezala vladu da joj do sredine marta dostavi izveštaj o tome šta je učinjeno uoči i tokom vanrednog stanja.

  Od posledica smrzavanja tokom februara preminule su dve osobe, dok je jedna stradala u lavini.
  27 februar/veljača 2012
  27 februar/veljača 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva" u Cazinu i Velikoj Kladuši (1. dio)i
  X
  22.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima u Velikoj Kladuši. Voditelj je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.