Subota, 30. april/travanj 2016, 15:09 CET

  Crveni krst uspeo da civilima u Hami uruči pomoć

  27.02.2012
   
  Timovi Crvenog krsta uspeli su, prvi put posle više od mesec dana, da se probiju do Hame i isporuče hranu i druge potrepštine civilima u tom sirijskom gradu, koji je na meti bombardovanja režima predsednika Bašara el Asada.
   
  Portparol Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (ICRC) u Ženevi Hičam
  Hasan rekao je da je zajednički tim ICRC i sirijskog Crvenog polumeseca doneo hitnu pomoć u hrani i drugoj robi za 12.000 ljudi iz Hame.
   
  Hama je pod žestokom paljbom vladinih snaga, a okolna sela i gradovi su često poprišta antivladinih protesta i sukoba između vojske i vojnih dezertera.
   
  Prema podacima sirijskih prodemokratskih aktivističkih grupa, za 11 meseci koliko traje pobuna protiv El Asadovog režima, u Siriji je poginulo više od 8.000 ljudi.
   
  S druge strane, u Moskvi, ruski premijer Vladimir Putin upozorio je protiv vojne intervencije u Siriji ili napada na njegovog saveznika Iran.
   
  On je dodao da je Zapad podržao "Arapsko proleće" zarad vlastitih interesa u tom regionu, kao i da umesto da protesti podstaknu razvoj demokratije, oni su samo odveli u verski ekstremizam.
   
  Rusija snažno podržava zvanični Damask, i, zajedno sa Kinom, uložila je veto na dve rezolucije Saveta bezbednosti UN o Siriji.
  27 februar/veljača 2012
  27 februar/veljača 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.