Ponedjeljak, 08. februar/veljača 2016, 04:45 CET

  U Pakistanu sedmoro mrtvih u bombaškom napadu

  27.02.2012
  Najmanje sedam ljudi je poginulo, a 22 je ranjeno na severozapadu Pakistana u bombaškom napadu na lokalne zvaničnike, saopštila je policija.
   
  Bomba je eksplodirala u gradu Novšera, u zgradi u kojoj su se pre toga sastali guverner provincije Hajber Pahtunhva, Amir Hajder Hoti i njegovi ministri. Husain je kazao da su oni zgradu napustili pre nego što je bomba ekplodirala.
   
  Severozapad Pakistana je uporište talibanskih pobunjenika povezanih sa Al Kaidom, koji su preuzeli odgovornost za veći broj napada protiv pakistanskih vlasti, kojima zameraju savezništvo sa SAD.
   
  U tim napadima je u poslednje četiri i po godine širom Pakistana poginulo gotovo 5.000 ljudi.
   
  Prošle nedelje je u dva napada u Pešavaru poginulo 17 ljudi.
  27 februar/veljača 2012
  27 februar/veljača 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.