Subota, 23. maj/svibanj 2015, 07:42 CET

Timošenko neće tražiti pomilovanje

27.02.2012
Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko neće tražiti pomilovanje od predsednika Viktora Janukoviča, rekao je njen advokat Sergej Vlasenko.

"Timošenkova je pogođena cinizmom Janukoviča u izjavama na tri državna televizijska kanala 24. februara", izjavio je Vlasenko.

"Julija Timošenko neće podneti zahtev za pomilovanje jer nije počinila dela koja joj se pripisuju", rekao je njen advokat, prenosi Itar-Tas.

Vlasenko je podsetio da je Janukovič priznao da sud nije postupao u skladu sa demokratskim standardima.

Janukovič je 24. februara rekao da je spreman da razmotri pomilovanje za Timošenkovu ako ona podnese zahtev, uzimajući u obzir novu verziju krivičnog zakona koji će uskoro biti usvojen.

Timošenkova je 11. oktobra 2011. godine osuđena na sedam godina zatvora zbog, kako se navodi, prekoračenja ovlašćenja kojim je nanela štetu nacionalnim interesima zemlje.
27 februar/veljača 2012
27 februar/veljača 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Treća epizoda - Novi Sadi
X
16.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je treća epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.