Četvrtak, 05. maj/svibanj 2016, 18:13 CET

  Vlada Kosova razočarana delovanjem Samoopredeljenja

  27.02.2012
  Vlada Kosova izrazila je razočaranje zbog političkog delovanja pokreta Samoopredeljenje kome je cilj, kako navodi, da putem protesta preuzme "demokratsku vlast".

  Vlada Kosova izrazila je i duboko priznanje građanima Kosova koji su protestovali na miran način na protestima koje je organizovao pokret Samoopredeljenje.

  "Pravo na mirne proteste garantovano je Ustavom i zakonima zemlje i kao takvo će biti stalno poštovano od demokratskih institucija naše zemlje", navodi se u saopštenju kosovske vlade.

  Vlada Kosova ističe da su temelji "demokratske države Kosovo sigurni i nesalomivi".

  "Nesalomiva i sigurna ostaje i evropska budućnost Kosova u partnerstvu sa SAD i EU, kao volja i vizija građana Republike Kosova", dodaje se u saopštenju.

  Nekoliko stotina članova i simpatizera pokreta Samoopredeljenje demonstriralo je u ponedeljak protiv potpisivanja sporazuma između Kosova i Srbije o regionalnom predstavljanju Kosova.
  27 februar/veljača 2012
  27 februar/veljača 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.