Četvrtak, 05. maj/svibanj 2016, 01:08 CET

  Jemen: Najmanje 100 mrtvih u sukobima

  05.03.2012
  Najmanje 100 ljudi je poginulo u sukobima jemenske vojske i pripadnika lokalnog ogranka Al-Kaide.

  Napadači su pokušali da preuzmu položaje vojske Jemena u zoni Kuda u nestabilnoj južnoj provinciji Abjane.

  Zvaničnici iz Vojske Jemena navode da je poginulo najmanje 78 vojnika i 25 ekstremista, kao i da je na desetine ranjeno u iznenadnom napadu na vojsku u predgrađu Zindžibara u provinciji Abjan.

  Borci Al-Kaide napali su tokom jučerašnjeg dana vojnu bazu u Kudu. Prema informacijama bolničkih izvora na obe strane ima na desetine ranjenih.

  Borbe su se vodile zapadno od glavnog grada provincije Abjane, Zinđibara, koji je pod kontrolom pripadnika Al Kaide od maja.

  Grupacija Al-Kaida na arapskom poluostrvu (Aqpa), nastala od saudijskog i jemenskog ogranka te organizacije, iskoristila je slabljenje vlasti u Sani zbog pobune protiv predsednika Ali Abdulaha Saleha da ojača svoje prisustvo na jugu i na istoku zemlje.

  Napadi na policiju i vojsku, često pripisivni Al-Kaidi, pojačali su se u poslednje vreme na jugu i jugoistoku Jemena gde ta mreža ima uporište.
  05 mart/ožujak 2012
  05 mart/ožujak 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.