Utorak, 01. septembar/rujan 2015, 07:56 CET

Fikret Abdić na uvjetnoj slobodi od 9. marta

05.03.2012
Nekadašnji prvi čovjek giganta "Agrokomerc" i član Predsjedništva BiH Fikret Abdić, u petak, 9. marta, bit će pušten na uvjetnu  slobodu iz zatvora u Puli, gdje je posljednjih 10 godina služio kaznu.

Abdić će biti pušten  odlukom nadležne komisije hrvatskog Ministarstva pravosuđa, pošto je odležao više od dvije trećine kazne.

Prema navodima medija u BiH, njegove pristalice slave i pripremaju mu doček. Po  svemu sudeći, on će prve dane na  slobodi provesti u Voloskom kod Rijeke, gdje mu živi obitelj.

Fikret Abdić je osuđen na kaznu zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u Cazinskoj krajini tokom rata između njegovih pristalica, odnosno vojnika lojalnih takozvanoj Autonomnoj pokrajini Zapadna Bosna, i pripadnika Petog korpusa Armije BiH.

On je državjanin BiH i Hrvatske, a puna kazna bi mu trajala do početka juna 2016. godine.
05 mart/ožujak 2012
05 mart/ožujak 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.