Subota, 06. februar/veljača 2016, 16:17 CET

  Guverner Rod Blagojević osuđen na 14 godna zatvora

  09.03.2012
  Bivši guverner Ilinoisa Rod Blagojević osuđen je na 14 godina zatvora zbog korupcije, uključujući i pokušaj prodaje senatorskog mjesta upražnjenog izborom Baraka Obame za predsjednika SAD.

  Blagojević je, poput svog prethodnika Džordža Rajana, uhapšen pod federalnom optužbom za korupciju 2008. godine. Senat države Ilinois smijenio ga je sa mjesta guvernera krajem januara 2009. godine zbog optužbi za korupciju, prenose "Večernje novosti", onlajn izdanje.

  Blagojević je tokom suđenja u Čikagu tvrdio da je nevin.

  Tužioci su zahtijevali maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora, navodeći da je Blagojević znao da krši zakon.

  Advokati bivšeg guvernera, čiji je otac porijeklom iz okoline Kragujevca, poslije zricanja presude izjavili su da je ova kazna prestroga.
  09 mart/ožujak 2012
  09 mart/ožujak 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.