Četvrtak, 29. januar/siječanj 2015, 09:13 CET

Vijesti

Grčka postigla dogovor sa stranim kreditorima

09.03.2012
Vlada Grčke, koja se nalazi u dužničkoj krizi, potvrdila je danas da je postignut dogovor o razmeni obveznica sa privatnim investitorima, zahvaljujući kome bi trebalo da smanji dugove.

Grčko ministarstvo finansija saopštilo je da je sporazum prihvatilo 85,8 odsto domaćih kreditora, dok je među manjinskim, stranim investitorima dogovor prihvatilo njih 69 odsto, javio je britanski Bi-Bi-Si (BBC).

Vlada je, međutim, produžila rok do koga strani kreditori mogu da se pridruže dogovoru do 23. marta.

Dosadašnjim dogovorom obuhvaćeno je 172 milijarde evra duga, a investitori će preuzeti ukupni gubitak od najviše 74 odsto.

Grčka ima obavezu da sprovede zamenu obveznica pre nego što dobije drugi paket pomoći od EU, Evropske centralne banke i MMF-a.
09 mart/ožujak 2012
09 mart/ožujak 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
5. februar: "Perspektiva" - novi serijal RSEi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
28.01.2015
RSE u saradnji sa Mebius filmom 5. februara počinje s emitovanjem jednogodišnjeg TV serijala o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U 52 emisije, snimljene u formi dijaloga i sučeljavanja, gostuju angažovani mladi muzičari iz regiona, kao što su Edo Maajka, Marcello, Brano Jakubović, Remy i drugi. Serijal, koji će biti emitovana na BHT-u i 25 drugih televizijskih stanica iz regiona, počinjemo pričom mladih iz Mostara.