Petak, 04. septembar/rujan 2015, 18:31 CET

Grčka postigla dogovor sa stranim kreditorima

09.03.2012
Vlada Grčke, koja se nalazi u dužničkoj krizi, potvrdila je danas da je postignut dogovor o razmeni obveznica sa privatnim investitorima, zahvaljujući kome bi trebalo da smanji dugove.

Grčko ministarstvo finansija saopštilo je da je sporazum prihvatilo 85,8 odsto domaćih kreditora, dok je među manjinskim, stranim investitorima dogovor prihvatilo njih 69 odsto, javio je britanski Bi-Bi-Si (BBC).

Vlada je, međutim, produžila rok do koga strani kreditori mogu da se pridruže dogovoru do 23. marta.

Dosadašnjim dogovorom obuhvaćeno je 172 milijarde evra duga, a investitori će preuzeti ukupni gubitak od najviše 74 odsto.

Grčka ima obavezu da sprovede zamenu obveznica pre nego što dobije drugi paket pomoći od EU, Evropske centralne banke i MMF-a.
09 mart/ožujak 2012
09 mart/ožujak 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.