Četvrtak, 28. maj/svibanj 2015, 13:53 CET

Grčka postigla dogovor sa stranim kreditorima

09.03.2012
Vlada Grčke, koja se nalazi u dužničkoj krizi, potvrdila je danas da je postignut dogovor o razmeni obveznica sa privatnim investitorima, zahvaljujući kome bi trebalo da smanji dugove.

Grčko ministarstvo finansija saopštilo je da je sporazum prihvatilo 85,8 odsto domaćih kreditora, dok je među manjinskim, stranim investitorima dogovor prihvatilo njih 69 odsto, javio je britanski Bi-Bi-Si (BBC).

Vlada je, međutim, produžila rok do koga strani kreditori mogu da se pridruže dogovoru do 23. marta.

Dosadašnjim dogovorom obuhvaćeno je 172 milijarde evra duga, a investitori će preuzeti ukupni gubitak od najviše 74 odsto.

Grčka ima obavezu da sprovede zamenu obveznica pre nego što dobije drugi paket pomoći od EU, Evropske centralne banke i MMF-a.
09 mart/ožujak 2012
09 mart/ožujak 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.