Subota, 31. januar/siječanj 2015, 17:06 CET

Vijesti

Radikali tvrde da je Šešelj ponovo u bolnici

09.03.2012

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj prebačen je jutros ponovo u bolnicu van Haškog tribunala, jer mu se noćas naglo pogoršalo zdravstveno stanje, tvrde u njegovoj partiji.

SRS je saopštila da je u toku noći defibrilator, koji je ugrađen Šešelju, izazvao šest elektrošokova da bi sprečio iznenadnu smrt od ubrzanog srčanog ritma.

Iz ove stranke su upozorili da Haški tribunal i dalje nastavlja da ugrožava Šešeljev život sa ciljem da izazove smrtni ishod, jer namerno odlugovlači sa rešavanjem problema jedne neispravne elektrode na defibrilatoru.

Šešelj je trebalo danas da se ponovo pojavi u sudnici Haškog tribunala, na statusnoj konferenciji u predmetu za nepoštovanje suda, ali je ona otkazana do daljeg.

Šešelj bi od idućeg ponedeljka do četvrtka trebalo da da svoju završnu reč na suđenju u glavnom predmetu, u kome mu se sudi za progone nesrpskog stanovništva sa područja BiH, Hrvatske i Vojvodine u Srbiji od 1991. do 1994. godine.

Tužilaštvo je zatražilo da bude kažnjen na 28 godina zatvora.
09 mart/ožujak 2012
09 mart/ožujak 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
5. februar: "Perspektiva" - novi serijal RSEi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
28.01.2015
RSE u saradnji sa Mebius filmom 5. februara počinje s emitovanjem jednogodišnjeg TV serijala o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U 52 emisije, snimljene u formi dijaloga i sučeljavanja, gostuju angažovani mladi muzičari iz regiona, kao što su Edo Maajka, Marcello, Brano Jakubović, Remy i drugi. Serijal, koji će biti emitovana na BHT-u i 25 drugih televizijskih stanica iz regiona, počinjemo pričom mladih iz Mostara.