Petak, 06. maj/svibanj 2016, 13:13 CET

  Radikali tvrde da je Šešelj ponovo u bolnici

  09.03.2012

  Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj prebačen je jutros ponovo u bolnicu van Haškog tribunala, jer mu se noćas naglo pogoršalo zdravstveno stanje, tvrde u njegovoj partiji.

  SRS je saopštila da je u toku noći defibrilator, koji je ugrađen Šešelju, izazvao šest elektrošokova da bi sprečio iznenadnu smrt od ubrzanog srčanog ritma.

  Iz ove stranke su upozorili da Haški tribunal i dalje nastavlja da ugrožava Šešeljev život sa ciljem da izazove smrtni ishod, jer namerno odlugovlači sa rešavanjem problema jedne neispravne elektrode na defibrilatoru.

  Šešelj je trebalo danas da se ponovo pojavi u sudnici Haškog tribunala, na statusnoj konferenciji u predmetu za nepoštovanje suda, ali je ona otkazana do daljeg.

  Šešelj bi od idućeg ponedeljka do četvrtka trebalo da da svoju završnu reč na suđenju u glavnom predmetu, u kome mu se sudi za progone nesrpskog stanovništva sa područja BiH, Hrvatske i Vojvodine u Srbiji od 1991. do 1994. godine.

  Tužilaštvo je zatražilo da bude kažnjen na 28 godina zatvora.
  09 mart/ožujak 2012
  09 mart/ožujak 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.