Četvrtak, 26. novembar/studeni 2015, 06:04 CET

Sirijska opozicija odbija razgovore sa Asadom

09.03.2012

Vođa Sirijskog nacionalnog saveta Burham Galiun odbio je poziv na pregovore vlade u Damasku i opozicije koji je uputio izaslanik za Siriju Ujedinjenih nacija i Arapske lige, bivši generalni sekretar UN Kofi Anan.

Galiun je rekao da pozivi za razgovore s predsednikom Bašarom Al-Asadom, koji, kako je istakao, i dalje ubija sopstveni narod, predstavljaju "razočaranje", kao i da nije realno praviti političku pogodbu sa njim bez vojnog pritiska.

"Bez vojnog pritiska na režim nije moguće nikakvo političko rešenje", rekao je Galiun.

On je Anana osudio što "izbegava" bilo kakvu referencu na suštinu problema, upotrebu vojne sile protiv demonstranata.

"Bojim se da kao i drugi prethodni izaslanici, on namerava da izgubi mesec-dva u besmislenim pokušajima posredovanja, dodao je lider sirijske opozicije.

Anan, koji je izabran za zajedničkog izaslanika UN i Arapaske lige u Siriji, rekao je da je njegova misija nalaženje političkog rešenja sukoba.

On će se ovog vikenda sastati sa Asadom u Siriji.
09 mart/ožujak 2012
09 mart/ožujak 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.