Petak, 12. februar/veljača 2016, 19:01 CET

  Tribunal: Šešelj u bolnici, u sudnici možda u sredu

  09.03.2012
  Međunarodni tribunal u Hagu je kasno popodne potvrdio da je optuženi Vojislav Šešelj u petak ujutro odvezen u bolnicu gde će ostati nekoliko dana.

  "Potvrđujem da je Šešelj prebačen iz Pritvorske jedinice u jednu civilnu zdravstvenu ustanovu. Ne mogu pružiti bilo kakve druge informacije o njegovom zdravstvenom stanju jer Šešelj Sekretarijatu (Suda) nije odobrio da obelodanjuje informacije o njegovom zdravlju", piše u pisanoj izjavi predstavnice Tribunala Nerme Jelačić.

  Jelačić je naznačila da su sudije odložile završnu reč odbrane koju je Šešelj trebalo da započne u ponedeljak, 12. marta, kao i zasedanje planirano za utorak.

  "Očekuje se da će pretres biti nastavljen u sredu, 14. marta, što zavisi od toga da li će optuženi biti u mogućnosti da se pojavi u sudnici", izjavila je Jelačić.

  Lider srpske radikalne stranke optužen je za ratne zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH.

  U svojoj završnoj reči, tužioci su u sredu zatražili da Šeselju bude izrečena kazna od 28 godina zatvora.
  09 mart/ožujak 2012
  09 mart/ožujak 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  08.02.2016
  RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novoj sezoni od 52 epizode, čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava, druga epizoda govori o mladima u Bijeljini. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.