Nedjelja, 07. februar/veljača 2016, 18:11 CET

  Sarkozi u prednosti nad Olandom nakon tragedije u Tuluzu

  22.03.2012

  Prve ankete sprovedene posle zločina u Tuluzu pokazuju da će predsednik Nikola Sarkozi odneti tesnu pobedu nad svojim rivalom Fransoaom Olandom u prvom krugu predsedničkih izbora sledećeg meseca.

  Sarkozi i socijalista Oland obustavili su svoje kampanje nakon ubistva rabina i troje dece ispred jevrejske škole u Tuluzu, a kojem je prethodnilo i ubistvo tri vojnika početkom meseca.
   
  Anketa koju je sprovela agencija CSA u ponedeljak i utorak pokazuje da bi Sarkozi mogao da osvoji 30 odsto glasova u prvom krugu, a Oland 28, dok su pre samo nedelju dana dva rivala bila rame uz rame, prenosi Rojters.
   
  Uprkos Sarkozijevom vodjstvu u prvom krugu, prema ovim anketama, Oland je i dalje bio u prednosti za osam procentnih poena u drugom krugu 6. maja, što se nije promenilo u odnosu na situaciju pre nedelju dana.
   
  Dok je Oland dosad uživao veliku prednost u odnosu na Sarkozija čiji su ekonomski rezultati i razmetljivo ponašanje izazvali nezadovoljstvo mnogih birača, Sarkozijeva reakcija na tragičan dogadjaj u ponedeljak doprinela je poboljšanju njegovog imidža.
   
  Ubistvo koje je izveo 24-godišnji musliman u ime Al Kaide gurnuli su Sarkozija u njegovu omiljenu ulogu velikog zaštitnika i usmerili novi fokus na bezbednost, a tu se tradicionalno ogleda snaga predsednika.
   
  Sarkozi se u više navrata pojavljivao na državnoj televiziji zbog informacija o potrazi i komemoracije poginulim vojnicima, dok Oland nije imao mnogo izbora sem da ostane po strani.
  22 mart/ožujak 2012
  22 mart/ožujak 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.