Srijeda, 01. april/travanj 2015, 12:37 CET

Vijesti

Subotić se nagodio sa "Nacionalom"

22.03.2012

Stanko Subotić Cane preko advokata sklopio vansudski dogovor s hrvatskim "Nacionalom" po kom se taj list ograđuje od svih "klevetničkih tekstova" o Subotiću.

"Novi vlasnici "Nacionala" - NCL Media grupa ogradili su se od svih pisanja nedeljnika Nacional kojim je 2001. godine pokrenuta hajka protiv Subotića", precizirala je  u beogradskom Medija centru, jedna od Subotićevih branilaca, advokatica Lina Budak.

Subotić je za uzvrat povukao sve tužbe protiv tog nedeljnika čime su okončani svi sudski sporovi, napomenula je Budak.

Subotićev branilac Radoslav Tadić rekao je da je pre dva dana podneo žalbu Apelacionom sudu u Beogradu na presudu Specijalnog suda kojom je Subotić 28. oktobra 2011. godine osuđen na šest godina zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja i šverca cigareta tokom devedesetih.

Branilac je precizirao da presudu osporava jer smatra da je za krivično delo koje je opisano u presudi nastupila zastarelost, kao i da ju je doneo nenadležni i nepropisno sastavljeni sud.

Advokat žalbom traži da se ta presuda preinači i Subotić oslobodi optužbi ili da se ukine i naloži novo suđenje.

Advokat Tadić je napomenuo da je Subotić spreman da dodje na sednicu Apelacionog suda ukoliko mu se ukine pritvor i poternica koja je za njim raspisana.
22 mart/ožujak 2012
22 mart/ožujak 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Budvai
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.03.2015
RSE u saradnji sa NED (The National Endowment for Democracy) emituje jednogodišnji TV serijal o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda koja govori o mladima iz Budve. Voditelj i moderator je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.