Ponedjeljak, 02. maj/svibanj 2016, 07:55 CET

  Bivši pripadnici Oružanih snaga BiH i drugu noć protestuju

  22.03.2012
  Bivši pripadnici Oružanih snaga BiH i ovu noć će provesti na otvorenom ispred zgrade institucija BiH i nastaviti juče započeti štrajk glađu.

  Predstavnik bivših vojnika Senad Hubjer rekao je Srni da će vojnici biti istrajni u svojim zahtjevima i da neće odustati od protesta i po cijenu da počnu umirati od gladi.

  Prema njegovim riječima, do sada je bilo 19 intervencija hitnih medicinskih službi zbog pogoršanja zdravstvenog stanja vojnika koji protestuju.

  Penzionisani vojnici smatraju neprihvatljivim današnji prijedlog ministra finansija i trezora BiH Nikole Špirića o rješavanju njihovog statusa.

  Ministar Špirić je ocijenio da je najbolje rješenje za problem prijevremenog penzionisanja pripadnika Oružanih snaga BiH stavljanje van snage zakona kojim je to omogućeno, a koji je usvojen prije dvije godine.

  Vijeće ministara BiH razmotrit će mogućnosti rješavanja pitanja prijevremeno penzionisanih vojnika Oružanih snaga BiH.
  22 mart/ožujak 2012
  22 mart/ožujak 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.