Nedjelja, 07. februar/veljača 2016, 15:41 CET

  Izrael: Netanyahu osudio UN istragu jevrejskih naselja

  22.03.2012
  Izraelski premijer Benjamin Netanyahu odbacio je odluku UN-ove agencije da pošalje tim koji će istražiti gradnju jevrejskih naselja na Zapadnoj obali.

  Netanyahu je u četvrtak objavio saopćenje za javnost nakon što je Vijeće UN-a za ljudska prava glasalo u korist slanja istražnog tima.

  "To je licemjerno vijeće s automatskom većinom protiv Izraela. To vijeće treba da se srami. Do danas, vijeće je donijelo 91 odluku, od kojih su se 39 ticale Izraela, tri Sirije a jedna Irana", navodi izraelski premijer u saopćenju, prenosi AP.

  Vijeće je u četvrtak usvojilo još četiri rezoluzcije kritične prema Izraelu.

  Oko 300.000 Izraelaca živi u naseljima na Zapadnoj obali, području za koje Palestincui tvrde da treba biti dio njihove buduće države.

  Izrael tvrdi da se to pitanje mora rješiti mirovnim pregovorima.
  22 mart/ožujak 2012
  22 mart/ožujak 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.