Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 23:17 CET

  Postignut dogovor o prekidu vatre u Libiji

  01.04.2012
  Libijski Nacionalni prelazni savjet (NTC) saopštio je danas da je postignut dogovor o prekidu vatre između plemena na jugu zemlje nakon sedmice ispunjene borbama u kojima je poginulo skoro 150 ljudi.

  Libijski premijer Abdul Rahim al Kejb je na konferenciji za novinare rekao da je ministarska i plemenska delegacija poslata u grad Saba da nadzire prekid vatre.

  Ministar zdravlja Fatma al Hamruš izjavila je da je 147 osoba poginulo i 395 je ranjeno u šestodnevnim sukobima u gradu Sabi udaljenom oko 600 kilometara južno od Tripolija.

  Sukobi su izbili početkom sedmice između pripadnika afričkog plemena Tabi i još dva arapska plemena kada je član afričkog ubijen u pljački.

  NTC nije bio u stanju da preuzme kontrolu nad nekoliko stotina pripadnika milicije, koji su im prošle godine pomogli da sa vlasti uklone režim Moamera Gadafija.

  Gadafi, koji je 42 godine vladao ovom sjevernoafričkom zemljom, zarobljen je i ubijen u svom rodnom gradu Sirtu nakon osmomjesečnog sukoba sa neistomišljenicima.
  01 april/travanj 2012
  01 april/travanj 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.