Utorak, 01. decembar/prosinac 2015, 08:24 CET

Postignut dogovor o prekidu vatre u Libiji

01.04.2012
Libijski Nacionalni prelazni savjet (NTC) saopštio je danas da je postignut dogovor o prekidu vatre između plemena na jugu zemlje nakon sedmice ispunjene borbama u kojima je poginulo skoro 150 ljudi.

Libijski premijer Abdul Rahim al Kejb je na konferenciji za novinare rekao da je ministarska i plemenska delegacija poslata u grad Saba da nadzire prekid vatre.

Ministar zdravlja Fatma al Hamruš izjavila je da je 147 osoba poginulo i 395 je ranjeno u šestodnevnim sukobima u gradu Sabi udaljenom oko 600 kilometara južno od Tripolija.

Sukobi su izbili početkom sedmice između pripadnika afričkog plemena Tabi i još dva arapska plemena kada je član afričkog ubijen u pljački.

NTC nije bio u stanju da preuzme kontrolu nad nekoliko stotina pripadnika milicije, koji su im prošle godine pomogli da sa vlasti uklone režim Moamera Gadafija.

Gadafi, koji je 42 godine vladao ovom sjevernoafričkom zemljom, zarobljen je i ubijen u svom rodnom gradu Sirtu nakon osmomjesečnog sukoba sa neistomišljenicima.
01 april/travanj 2012
01 april/travanj 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.