Utorak, 26. maj/svibanj 2015, 13:25 CET

Nova poskupljenja u Sloveniji

01.04.2012
U Sloveniji su danas poskupeli alkohol i cigarete, na osnovu Zakona o akcizama iz 2010. godine, zbog kojeg su cene cigareta i prošle godine dva puta poskupele.

Cigarete ljubljanske fabrike duvana "Tobačna Ljubljana", koje se najviše prodaju, poskupele su za deset centi za koliko su u proseku skuplje i druge vrste cigareta iz njihovog ranga.

Akcize na cigarete su sa današnjim danom, nakon dva poskupljenja od prošle godine, dodatno povećane sa 83 na 86 evra na hiljadu komada.

Sledeće povećanje akciza se predviđa za 1. oktobar.

Akcize za pivo su povećane za 10 odsto, a za alkohol i alkoholna pića za 20 odsto.

Za vino, trgovci neće morati obračunavaju akcize. Alkohol i alkoholna pića su se poslednji put poskupeli 1.jula 2010. godine.

Sa povećanjem akciza, slovenačka vlada računa da će joj se u budžet slivati oko dva miliona evra mesečno. Trgovci su od jutos podigli maloprodajne cene duvanskih proizvoda i
pića.
01 april/travanj 2012
01 april/travanj 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.