Nedjelja, 30. avgust/kolovoz 2015, 15:55 CET

Nova poskupljenja u Sloveniji

01.04.2012
U Sloveniji su danas poskupeli alkohol i cigarete, na osnovu Zakona o akcizama iz 2010. godine, zbog kojeg su cene cigareta i prošle godine dva puta poskupele.

Cigarete ljubljanske fabrike duvana "Tobačna Ljubljana", koje se najviše prodaju, poskupele su za deset centi za koliko su u proseku skuplje i druge vrste cigareta iz njihovog ranga.

Akcize na cigarete su sa današnjim danom, nakon dva poskupljenja od prošle godine, dodatno povećane sa 83 na 86 evra na hiljadu komada.

Sledeće povećanje akciza se predviđa za 1. oktobar.

Akcize za pivo su povećane za 10 odsto, a za alkohol i alkoholna pića za 20 odsto.

Za vino, trgovci neće morati obračunavaju akcize. Alkohol i alkoholna pića su se poslednji put poskupeli 1.jula 2010. godine.

Sa povećanjem akciza, slovenačka vlada računa da će joj se u budžet slivati oko dva miliona evra mesečno. Trgovci su od jutos podigli maloprodajne cene duvanskih proizvoda i
pića.
01 april/travanj 2012
01 april/travanj 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.