Utorak, 24. novembar/studeni 2015, 23:05 CET

Protest bivših vojnika u Sarajevu

05.04.2012
Pred zgradom zajedničkih institucija u Sarajevu u 9 časova okupilo se oko 300 bivših pripadnika Oružanih snaga BiH koji zahtijevaju da Savet ministara u četvrtak ne raspravlja o nacrtu budžeta institucija BiH za 2012. godinu.

Predstavnik bivših vojnika Senad Hubjer izjavio je Srni da će se učesnici protesta okupljati do podneva i da se očekuje njihov organizovan dolazak sa porodicama iz Zeničko-dobojskog i Bihaćkog kantona.

Stavljanje nacrta budžeta na dnevni red Saveta ministara Hubjer smatra prevarom, jer je ranije dogovoreno da se budžet i izmene Zakona o službi u Oružanim snagama donesu istovremeno.

Očekuje se da će izmene ovog zakona biti dogovorene tokom naredne nedelje.

Savet ministara je 30. marta doneo zaključak da će Parlamentarnoj skupštini predložiti da stavi van snage izmene i dopune Zakona o službi u Oružanim snagama BiH, čime bi prestalo njegovo pravno dejstvo.

Zaključeno je da u budžet BiH za ovu godinu budu uvršćena sredstva kojima će otpuštenim vojnicima biti isplaćene penzije u skladu sa zakonom u periodu u kojem je on počeo sa važenjem, zaključno sa 31. martom 2012. godine.
05 april/travanj 2012
05 april/travanj 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.