Petak, 29. april/travanj 2016, 19:52 CET

  Policija ispituje napad svojih pripadnika na novinare u Atini

  05.04.2012

  Grčka policija je pokrenula istragu o napadu pripadnika snaga reda na dvoje novinara tokom protesta u centru Atine nakon samoubistva jednog 77-godišnjeg
  penzionera, što je izazvalo veliki ođek u javnosti, saopštila je danas policija.

  Novinarka Rena Maniu koja je nedavno dobila otkaz na privatnoj tv-stanici Antena brutalno je tokom jučerašnjih protesta odgurnuta od strane pripadnika specijalne jedinice za razbijanje demonstracija i pala je na zemlju.

  Novinar državne televizije Net Jorgos Gerafentis izjavio je da su ga pripadnici iste jedinice napali iako je on pokušao da im pokaže novinarsku legitimaciju.

  Do incidenta je došlo juče uveče kada su pripadnici jedinice za razbijanje demonstracija ispalili suzavac kako bi rasterali grupu od pedesetak mladih koji su, izdvojivši se od glavnog skupa, bacali kamenice na policiju.

  Oko 1.000 ljudi okupilo se juče na trgu Sintagma odajući poštu 77-godišnjem penzioneru koji je na istom mestu nekoliko sati ranije pucao sebi u glavu.

  Policija je kasnije kod žrtve pronašla oproštajno pismo u kojem ona objašnjava da se odlučila na taj korak zbog toga što je zbog vladinih oštrih mera štednje zapala u velike dugove.

  "Nisam želeo da dugove ostavim svom detetu", navodi se u pismu penzionera čije delove danas objavljuje grčka štampa.

  Brojni prolaznici i danas nastavljaju da polažu cveće ispred čempresa gde se juče dogodilo samoubistvo.
  05 april/travanj 2012
  05 april/travanj 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.