Utorak, 31. mart/ožujak 2015, 23:59 CET

Vijesti

Anan: Posle 10. aprila prekid vatre u roku od 48 sati

05.04.2012

Specijalni izaslanik UN i Arapske lige za Siriju Kofi Anan izrazio je danas očekivanje da će sirijski režim i opozicija uspostaviti potpuni prekid vatre 48 sati odmah nakon 10. aprila, za kada je najavljen početak sprovođenja mirovnog plana, izjavio je danas portparol izaslanika UN.

"Ono što mi očekujemo od sirijske vlade 10. aprila je da bude odlučna u povlačenju trupa" iz gradova, rekao je portparol.

Sirijci tvrde, dodao je Ananov portparol, da su već počeli da povlače svoje trupe iz "određenih oblasti".

Dodao je da je u toku "proces provere" tih podataka.

Portparol specijalnog predstavnika UN za Siriju takođe je najavio da bi Kofi Anan trebalo 11. aprila da doputuje u Teheran.

Predsednik Bašar el Asad pristao je pre nekoliko dana da se do 10. aprila sprovode Ananov plan prema kojem režimske snage treba da se povuku iz gradova, dok bi odmah posle i opozicione snage trebalo da prekinu nasilje.
05 april/travanj 2012
05 april/travanj 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Budvai
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.03.2015
RSE u saradnji sa NED (The National Endowment for Democracy) emituje jednogodišnji TV serijal o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda koja govori o mladima iz Budve. Voditelj i moderator je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.