Petak, 12. februar/veljača 2016, 21:13 CET

  Pripremna misija posmatrača stigla u Damask

  05.04.2012

  Misija Ujedinjenih nacija (UN) stigla je danas u Damask, saopštio je Ahmad Favzi, portparol generalnog sekretara UN Kofija Anana.

  "Pripremna misija je danas stigla u Damask", rekao je Favzi.

  Pripremna misija, na čijem je čelu stručnjak za Bliski istok, Robert Mud, trebalo bi da se sastane sa sirijskim vlastima kako bi razgovarali o mogućnostima raspoređivanja posmatračke misije UN u Siriji.

  Favzi je naglasio da posmatrači ne mogu biti upućeni u Siriju pre nego što Savet bezbednosti UN o tome ne usvoji rezoluciju.

  Kofi Anan, izaslanik UN i Arapske lige za Siriju, u ponedeljak je u Savetu bezbednosti najavio mogućnost slanja misije posmatrača u Siriju.

  Prema podacima aktivista, od marta prošle godine, kada je počela pobuna protiv sirijskog predsednika Bašara al Asada, u Siriji je poginulo više od 10.000 ljudi.
  05 april/travanj 2012
  05 april/travanj 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  08.02.2016
  RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novoj sezoni od 52 epizode, čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava, druga epizoda govori o mladima u Bijeljini. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.