Nedjelja, 01. februar/veljača 2015, 17:35 CET

Vijesti

U Maliju otet alžirski konzul i šest radnika Konzulata

05.04.2012
Alžirska vlada saopštila je danas da je konzul te zemlje i šest radnika Konzulata oteto u gradu Gao, na sjeveru Malija, koji je sada pod kontrolom separatista predvođenim plemenom Tuarega.

Međutim, portparol separatista rekao je da oni nisu odgovorni za otmicu. On je za otmicu okrivio islamiste, koji su se borili na strani Tuarega u cilju protjerivanja vladinih snaga sa sjevera Malija.

"Alžirski konzul u Gau i šest zvaničnika primorani su da napuste zgradu misije. Alžirska vlada čini sve što je moguće da budu oslobođeni što je prije", rekao je šef alžirske diplomatije Murad Medelči, prenosi alžirska novinska agencija "APS".

Separatisti žele da stvore nezavisnu državu na sjeveru Malija, a u proteklih nekoliko sedmica protjerali su vladine snage iz regiona.
05 april/travanj 2012
05 april/travanj 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
5. februar: "Perspektiva" - novi serijal RSEi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
28.01.2015
RSE u saradnji sa Mebius filmom 5. februara počinje s emitovanjem jednogodišnjeg TV serijala o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U 52 emisije, snimljene u formi dijaloga i sučeljavanja, gostuju angažovani mladi muzičari iz regiona, kao što su Edo Maajka, Marcello, Brano Jakubović, Remy i drugi. Serijal, koji će biti emitovana na BHT-u i 25 drugih televizijskih stanica iz regiona, počinjemo pričom mladih iz Mostara.