Četvrtak, 03. septembar/rujan 2015, 21:10 CET

U Maliju otet alžirski konzul i šest radnika Konzulata

05.04.2012
Alžirska vlada saopštila je danas da je konzul te zemlje i šest radnika Konzulata oteto u gradu Gao, na sjeveru Malija, koji je sada pod kontrolom separatista predvođenim plemenom Tuarega.

Međutim, portparol separatista rekao je da oni nisu odgovorni za otmicu. On je za otmicu okrivio islamiste, koji su se borili na strani Tuarega u cilju protjerivanja vladinih snaga sa sjevera Malija.

"Alžirski konzul u Gau i šest zvaničnika primorani su da napuste zgradu misije. Alžirska vlada čini sve što je moguće da budu oslobođeni što je prije", rekao je šef alžirske diplomatije Murad Medelči, prenosi alžirska novinska agencija "APS".

Separatisti žele da stvore nezavisnu državu na sjeveru Malija, a u proteklih nekoliko sedmica protjerali su vladine snage iz regiona.
05 april/travanj 2012
05 april/travanj 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.