Dostupni linkovi

Đukanović: Zatvor za čelnike opozicije i nekih medija


Lider crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izjavio je da u zatvor treba da idu čelnici opozicije i vlasnici dela medija, ako veruju da Evropska unija inisitira na nekim hapšenjima u Crnoj Gori.

"Kada bi hapšenja navodno bila put za bržu integraciju Crne Gore u Evropu, što tvrde opozicionari, odavde ću im učiniti mali prilog ko je najpodesniji da ga žrtvujemo u cilju evropeizacije Crne Gore", kazao je Đukanović u sredu uveče na predizbornoj tribuni za loklane izbore u Tivtu.

Đukanović je, u tom kontekstu, aludirao na Nebojšu Medojevića i Branka Radulovića iz Pokreta za promjene, bivšeg lidera Socijalističke narodne partije Predraga Bulatovića, čelnike Nove srpske demokratije Andriju Mandića i Gorana Danilovića i vlasnika "Vijesti" Miodraga Perovića, pišu "Vijesti".

Đukanović je opoziciju, deo civilnog sektora i medija optužio da "iz neutoljive želje za vlašću, štete nacionalnim interesima napadajući investitore i pokušavajući konstruisati tezu da su DPS, njihov lider i prethodna Vlada korumpirani".

On je odbacio kao netačne tvrdnje opozicionara da Evropa insistira na hapšenju visokopozicioniranih funkcionera.

"Znam ja koga bi oni najviše voleli da uhapse i imaju potpuno pogrešnu predstavu da će time smeniti postojeću vlast i sebi obezbediti prečicu do dolaska na vlast. Dobar deo njih, nakon dolaska na vlast želi da Crnu Goru prinese na žrtvenik velikosrpskog nacionalizma", rekao je Đukanović.
XS
SM
MD
LG