Ponedjeljak, 02. mart/ožujak 2015, 04:26 CET

Vijesti

Srbija: Dva sindikata prosvete najavila protest 17. marta

01.03.2015

Dva sindikata prosvetnih radnika, koja nisu potpisala Poseban kolektivni ugovor sa Ministarstvom prosvete, poručila su da nastavljaju štrajk započet pre tri meseca, i najavila protest za 17. mart ispred resornog ministarstva.

Predstavnici Sindikata radnika u prosveti Srbije (SRPS) i Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije ne odustaju od štrajka.

Jasna Janković, portparolka Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije rekla je da za prekid štrajka sa predstavnicima nadležnih treba potpisati kolektivni ugovor.

"Naš uslov je potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora i bez njegovog potpisivanja nema razloga da razgovaramo o bilo čemu, a ako sednemo da razgovaramo, onda ćemo reći kakva preciziranja želimo u vezi s novcem", rekla je Janković.

Štrajk traje četiri meseca, a prema podacima sindikata, u  protestu je oko 700 škola.

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Mostari
|| 0:00:00
...  
🔇
X
01.03.2015
RSE u saradnji sa NED (The National Endowment for Democracy) emituje jednogodišnji TV serijal o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda koja govori o mladima iz Mostara. Voditelj i moderator je Marchelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva