Dostupni linkovi

Bil Gejts ponovo najbogatiji čovjek na svijetu


Bil Gejts
Bil Gejts
Bil Gejts je poslije pet godina ponovo na mjestu broj jedan na listi najbogatijih ljudi na planeti, po Blumbergovom indeksu milijardera.

Gejts (57) nije bio prvi na listi od 2007. a njegovo bogatstvo procijenjeno na 72,7 milijardi dolara poraslo je za 15 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Suosnivač giganta Microsoft sa sjedištem u Redmondu u državi Vašington, ponovo je dobio titulu najbogatijeg pošto su akcije Microsofta koje su ove godine porasle 28 odsto, u četvrtak dostigle petogodišnji maksimum i to drugi put za nedjelju dana.

Gejts je poklonio 28 milijardi svog bogatstva Fondaciji Bil i Melinda Gejts, jednoj od najbogatijih svetskih filantropskih organizacija osnovanoj prije 14 godina koju vode on i njegova supruga zajedno sa milijraderom Vorenom Bafetom.

Gejts je preuzeo vođstvo na listi najbogatijih od meksičkog tajkuna Karlosa Slima (73) kome su akcije njegove telekom kompanije America Movil pale za 14 odsto ove godine.

Poznati investitor Voren Bafet je treći najbogatiji čovjek na svijetu sa imovinom vrijednom 59,7 milijardi dolara, prema Blumbergovoj listi.
XS
SM
MD
LG