Dostupni linkovi

Mesić u Sarajevu: Arhitektura Balkana je završena


Bivši predsednik Hrvatske i bivši predsednik Predsedništva SFRJ Stjepan Mesić kazao je kako je arhitektura na prostorima Balkana završena i da se varaju svi oni koji misle da mogu to promeniti.

“Šta god se događalo, zapamtite, arhitektura našeg prostora je završena. I svi koji misle da će se neko umoriti, da će se međunarodna zajednica umoriti i pristati da se menja ta arhitektura - greši“, poručio je Mesić kao uvodničar na panel diskusiji “Mladi i izgradnja mira na području Jugoistočne Evrope“ u Sarajevu, prenosi Anadolija.

On je istakao da susedne zemlje BiH, odnosno Hrvatska i Srbija, moraju voditi politiku za BiH i voditi računa o tome da je zaštite i da se bore za njenu celovitost.

“I to ne samo verbalno. Reći kako žele celovitu BiH, a onda dočekivati i slaviti ratne zločince. Mladi ne smeju biti opterećeni onim što se desilo jer oni nisu krivi za rat. Nisu oni hteli da menjaju granice, neki nisu bili ni rođeni. A svi mladi trpe posledice tog rata“, zaključio je Mesić.

On je istakao i da bi “međunarodna zajednica trebalo da isključi iz političkog života one koje razbijaju BiH", kao i da se za zemlje Jugoistočne Evrope moraju otvoriti granice prema Evropi i da je udružena Evropa jedino rešenje.
XS
SM
MD
LG