Dostupni linkovi

Oboljeli od ebole stižu na liječenje u Ameriku


Bolnica u Atlanti priprema se da primi američkog humanitarnog radnika koji se zarazio ebolom u zapadnoj Africi.

Bolnički zvaničnici rekli su da će pacijent biti prebačen avionom i liječen na strogo izolovanom odjeljenju Univerzitetske bolnice Emori.

Radnik, čije ime nije objavljeno, biće premješten u narednih nekoliko dana na bolničko odjeljenje koje je uspostavljeno u saradnji sa američkim Centrom za kontrolu i prevenciju bolesti /CDC/.

Portparol CDC-a Barbara Rejnolds rekla je da joj nije poznato da je do sada u SAD liječen pacijent obolio od ebole. U prethodnoj deceniji, pet osoba zaraženih sličnom hemoragičnom groznicom ušlo je u ovu zemlju.

Vijest o prebacivanju pacijenta objavljena je u vrijeme kada se pogoršava zdravstveno stanje dvoje zaraženih američkih humanitarnih radnika, doktora Kenta Brentlija i misionara Nensi Rajtbol.

Oni su se zarazili dok su radili u Liberiji pod okriljem hrišćanske humanitarne organizacije "Samarićanski cilj" iz Sjeverne Karoline.

Si-En-En i Ej-Bi-Si prenijeli su da će u SAD biti prebačeno dvoje oboljelih Amerikanaca, pa je moguće da je riječ upravo o njima.

Aktuelna epidemija ebole u zemljama zapadne Afrike najveća je u istoriji, a do sada je u Gvineji, Liberiji, Nigeriji i Sijera Leoneu umrlo 729 ljudi, od čega 57 u posljednja četiri dana.

XS
SM
MD
LG