Dostupni linkovi

Sarajevo: Osumnjičeni priznao ubistvo policajca


FOTO: Midhat Poturović
FOTO: Midhat Poturović
Policija je uhapsila osumnjičenog za ubistvo policajca Muhidina Pivodića, čije je tijelo pronađeno 31. decembra u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Reljevo, rečeno je na u utorak pres-konferenciji povodom uspješne akcije policije Kantona Sarajevo.
Utvrđeno je da se radi o Ć. A., rođenom 1989. godine u Sarajevu, nastanjenom na području opštine Ilidža koji je priznao ubistvo nakon čega je predat Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo. Uhapšeni je od ranije poznat policiji. Mediji navode da je riječ o Anelu Ćemi.
Prilikom hapšenja policijski službenici su kod Ć.A. pronašli i oduzeli ručnu odbrambenu bombu, M-75 -R, te mobilni telefon s pripadajućom karticom.
Policijski komesar Vahid Ćosić ovom prilikom je predstavnike medija obavijestio i o naoružanju pronađenom kod uhapšenog.
Tako je u pretresu kuće i pratećih objekata, koju koristi osumnjičeni, na području općine Ilidža, pronađeno: vozilo s uočenim tragovima nastalih upotrebom vatrenog oružja, automatska puška, 1.138 komada metaka različitog kalibra, 19 okvira za automatsko oružje, dvije zaštitne maske (gas-maske), dva RAP-a s priborom za čišćenje i dvije metalne kutije za municiju.
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac je na pres konferenciji čestitao i zahvalio pripadnicima policije Kantona Sarajevo, ali i građanima i medijima.
Ovom prilikom je apelovao na veću kontrolu ilegalnog i legalnog naoružanja i osoba koje ga posjeduju.
Pećenac je istakao da zbog činjenice da Sarajevom slobodno hoda 350 procesuiranih, a u BiH 1.200, BiH mora imati strožu kontrolu kad se govori o naoružanju i drugim aspektima koji ugrožavaju sigurnost.
Istakao je da ulaganje u sigurnost "nije luksuz".
O motivima ubistva policajca, Pećanac i Ćosić nisu htjeli davati komentar, uz obrazloženje da je to stvar Tužilaštva.

Nastradali policajac je osiguravao pravoslavnu crkvu Hram Svetog Nikolaja. Pećanac je negirao mogućnost vjersko-nacionalnih motiva zločina.
XS
SM
MD
LG