Dostupni linkovi

Nikolić ne priznaje poraz


Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić ne priznaje izborni poraz i upozorava kako Boris Tadić neće moći formirati Vladu. Nikolić je izjavio u nedelju uveče da će već sutra inicirati pregovore o formiranju Vlade.

Nikolić je najavio da će prvo razgovarati s predsednikom Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislavom Koštunicom.

"Već sutra ću inicirati razgovore, prvo s Koštunicom. Mi smo pokazali da možemo ideološki da budemo u koaliciji,"
kazao je Nikolić i dodao da još nije ni sa kim razgovarao ali da veruje da će SRS imati dovoljno poslanika da formira koalicionu vladu.
"Ili ćemo imati vladu SRS-DSS-SPS i pretpostavljam neke stranke manjina, ili nećemo imati vladu pa ćemo ići na nove izbore,"
naglasio je Nikolić.
Nikolić je optužio predsednika Srbije Borisa Tadića da je svojim večerašnjim obraćanjem građanima grubo prekršio Ustav zemlje.
"Tadić pokušava da pretvori u pobedu najveći broj glasova koji je osvojila njegova lista," izjavio je Nikolić i optužio Tadića da je time što je upozorio da niko ne pokušava da formira Vladu koja, kako je kazao nije u interesu građana Srbije, prekršio Ustav.

"SRS nije nikada svoju pobedu veličala uslovljavanjem Srbije i kada su bile formirane koalicije mnogo slabije od naše stranke," kazao je
Nikolić i naglasio da Tadić "nema pravo da slavlje ljudi na ulici pretvara u slavlje onih koji će formirati Vladu".
Nikolić je dodao da je SRS dobila za 1,5 odsto glasova više nego na prethodnim izborima i da će biti najjača stranka u Skupštini
Srbije.
Zamenik predsednik SRS pozvao je građane Srbije da ostanu mirni i dodao da njegova stranka neće praviti incidente i apelovao na
predsednika Tadića "da smiri emocije i sačeka pregovore".
XS
SM
MD
LG