Dostupni linkovi

Podgorica: Istekao rok za blokadu saobraćaja


Podgorica, 7. oktobar 2015.
Podgorica, 7. oktobar 2015.

Organizatori protesta iz opozicionog saveza Demokratski front (DF) koji 13. dan traju ispred zgrade Skupštine Crne Gore, poručili su kako neće napustiti "slobodnu teritoriju", uprkos novom zahtjevu Komunalne policije Glavnog grada da razmontiraju binu i šatore, te oslobode glavnu gradsku saobraćajnicu.

Inspektori Komunalne policije pojavili se se u subotu oko 13 sati ispred Skupštine kako bi pitali organizatore protesta da li će ukloniti šatore i binu.

Radio Slobodna Evropa u petak uveče je dobio odgovore iz Uprave policije MUP-a Crne Gore u kome se navodi da od komunalne sluzbe Podgorice nijesu dobili ponovljeni zahtjev za asistenciju policije u uklanjanju bine i šatora ispred zgrade crnogorske Skupštine.

Kako se navodi, ukoliko takav zahtjev bude podnijet, Uprava policije će ga razmotriti i odnositi se prema njemu shodno zakonu. Kada je riječ o deblokadi saobraćaja u tom dijelu grada u saopštenju MUP-a piše:

"U odnosu na puštanje u saobraćaj dijela Bulevara Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, koji je blokiran zbog javnog okupljanja u organizaciji Demokratskog fronta, Uprava policije će, zajedno sa drugim nadležnim organima, postupiti u skladu sa zakonom i shodno svojim nadležnostima."

Podsjetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova odbilo je prvi zahtjev komunalne policije za asistenciju u uklanjanju bine i šatora, sa obrazloženjem da je bio neblagovremen i nepotpun.

List Vijesti piše kako policija u narednih nekoliko dana najvjerovatnije neće intervenisati na uklanjanju bine i šatora, iako je ranije iz MUP-a saopšteno da zabrana saobraćaja važi do subote.

Izvor tog dnevnika iz policije, precizirao je kako komunalna policija prvo mora da pokuša fizički da izvrši riješenje Sekretarijata za saobraćaj i komunalne policije, i ako u tome budu fizički spriječeni, stiče se pravo da od policije traže asistenciju.

XS
SM
MD
LG