Dostupni linkovi

Grad hotel otvoren samo za 'test turiste'


Obnova Svetog Stefana, Fotografije uz tekst: Savo Prelević
Obnova Svetog Stefana, Fotografije uz tekst: Savo Prelević
Višemjesečna konfuzija oko ovogodišnjeg datuma otvaranja Svetog Stefana je konačno razriješena. Grad hotel će i ove glavne sezone biti zatvoren a njegova rekonstrukcija nastavlja se gradnjom spa centra u zaleđu vile Miločer.

,,Samo je mogao ministar turizma da da to obećanje da će Svetac biti otvoren prvog maja, pa prvog juna, pa prvog jula, pa devetog, pa trinaestog jula. Evo i sada mi ne znamo da li će biti otvoren Sveti Stefan"
, kaže mještanin i opozicionar u gradskoj skupštini Krsto Rađenović.

Izvršna direktorica Aman rizortsa Trina Dinglereber potvrđuje da su za sada rekonstruisana tri hotelska apartmana, a da će tokom jula u njima odsjesti prvi posjetioci koji, međutim, neće biti turisti već, kako je rekla - test turisti koji neće plaćati za svoj boravak na Svetom Stefanu.

,,Kada budemo primali novac za smještaj, to zavisi od toga kada će nivo usluge biti prihvatljiv"
, kaže Dinglereber.

Ni čelni čovjek Amana Adrian Zeka ne želi da pominje datume završetka rekonstrukcije hotela koji će, umjesto nekadašnjih 100 , u novom uzdanju imati 50 apartmana. Kako je najavio izgradnju spa centra u zaleđu vile Miločer, pitali smo ga da li garantuje da će stoljetnji miločerski park biti sačuvan.

,,Ja to ne mogu da uradim, ukoliko mi to vlada ne dozvoli", kaže Zeka.

Zeku pitamo i da li mu smeta negativan publicitet koji je svjetski poznat brend Aman rizorts zadobio posljednjih mjeseci divljom gradnjom tzv vešeraja u zaleđu hotela, koji je u međuvremenu dobio drugi sprat.

,,Iskreno, na to ne mogu da vam odgovorim. Morate imati takve zgrade, kao što imaju svi hoteli u svijetu da bi održavali rad na ostrvu"
, tvrdi.

A kada Sveti Stefan bude otvoren mještani se nadaju na petu godišnjicu njegove privatizacije, dakle slijedećeg ljeta, cijene njegovog boravka imaće pet kategorija. Od 600 do 1.200 eura. Najskuplji će biti apartman Sveti Stefan .

"Taj apartman ima privatan bazen i cijena boravka je 2.000 eura."

Dodajmo da, za razliku od prošlih godina kada su mještani morali silom da uklanjaju žičanu ogradu oko Svetog Stefana kako bi se prišlo plažama, ovog ljeta su dijelovi slavnog ljetovališta otvoreni za slobodan ulaz.

,,Miločer plaža je otvorena, hotelska plaža na Svetom Stefanu je otvorena kao i ova druga sa lijeve strane. Tako da možemo slobodno reći da smo postigli dogovor sa firmom Adriatik propertis da plaže budu otvorene, slobodne za one koji će da uđu bez mobilijara, bez muzike, bez lopte, isključivo sa peškirom. U slučaju korištenja mobilijara dužni su da plate firmi, zakupcu plaže, to jeste hotela", pojašnjava mještanin Krsto Rađenović.

Na hotelskim plažama Svetog Stefana i vile Miločer par ležaljki i suncobran se dnevno iznajmljuju za 25 eura.
XS
SM
MD
LG