Dostupni linkovi

"Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa" pred podgoričkom publikom


Plakat za film
Plakat za film

Nakon dužeg vremena Podgorica je imala jednu filmsku premijeru. U glavnom gradu Crne Gore prvi put je prikazan novi film reditelja Nikole Vukćevića „Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“, koji je inače i crnogorski kandidat za ovogodišnjeg Oskara.

Premijeri su pored režisera prisustvovali i glumci Ana Sofrenović, Momčilo Otašević, Filip Đuretić, Julija Milačić, Slavko Kalezić i drugi članovi ekipe.

Nikola Vukčević je rekao da je veoma značajan momenat prikazivanja "Dječaka" u Podgorici, gradu u kojem je snimljen i o kojem govori, a komentarisao je i pozitivne reakcije publike na premijeri

„Ja sam apsolutno siguran da sam zajedno sa svojim saradnicima dao najbolji dio sebe. Bilo bi zaista divno da to jeste tako i da to o čemu govorite iskomunicira sa publikom na taj način.“

Među onima koji su bili na premijeri "Dječaka..." su naši sagovornici - filmski kritičar Vuk Perović, novinarka Marijana Kadić Bojanić i PR menadžer Dragan Perišić:

molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00
Direktan link

Jako je važno da crnogorska kinematografija ima kontinuitet ali pitanje je koliko će to da traje budući da projekti poput Vukčevićevog filma više imaju podršku države na riječima nego finansijski, primjećuje filmski kritičar Vuk Perović.

„To je izgleda jedna stvar koja se u crnogorskoj kinematografiji najteže mijenja i mislim da bi ovaj film trebalo da bude još jedan podsticaj da se što prije donesu novi zakon o kinematografiji i da se na jedan pravi način riješi finansiranje crnogorske kinematografije. Zaista je pitanje dana kada će energija koja sada izgleda kao nepresušna kod nekih filmskih autora vrlo brzo presušiti.“

Premijera „Dječaka iz ulice Marksa i Englesa“ imala je i humanitarnu dimenziju. Neposredno prije premijere pojedini glumci su na štandu prodavali majice sa slikom filma a sav prihod je namijenjen Udruženju roditelja djece sa kancerom i humanitarnoj organizaciji Banka hrane.

„Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“ nastavljaju svoj put dalje po regionu. Za petak je zakazana beogradska premijera, a u subotu će prvi put biti prikazan u Novom Sadu, te u Zagrebu 5. decembra.

XS
SM
MD
LG