Dostupni linkovi

Facebook omogućio korisnicima u SAD-u da šalju novac prijateljima


Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

Kompanija Facebook je predstavila novu mogućnost plaćanja koja omogućava korisnicima da šalju novac svojim prijateljima putem Facebook Messengera.

Nova opcija će biti dostupna prvobitno korisnicima Facebooka u SAD-u, a u narednim mjesecima će je moći koristiti korisnici širom svijeta. Prema tvrdnjama Facebooka, radi se o lakšem i sigurnom načinu slanja i primanja novca.

Korisnici će moći slati novac direktno jednostavnim dodirom ikone $ u prozoru za chat s određenim prijateljem. Potom će ukucati sumu novca i pritisnuti pay. Naravno, potrebno je unijeti pristupne podatke kreditne kartice.

Društvena mreža uvjerava svoje korisnike da je ovo rješenje sigurno i da se za sigurnost brinu specijalisti protiv prevara. Njihov zadatak je da prate sve sumnjive aktivnosti kupovine.

"Koristimo sigurnosne sisteme koji šifriraju vezu između korisnika i Facebooka, kao i informacije o kreditnoj kartici kada korisnici zatraže da ih sistem zapamti. Koristimo softversku i hardversku zaštitu koja zadovoljava najviše standarde. Naši sistemi plaćanja se čuvaju na sigurnom i odvojeni su od ostalih dijelova Facebookove mreže te se dodatno prate i kontrolišu", saopćeno je iz Facebooka.

Korisnici Androida, iOS-a i desktop računara će uslugu moći koristiti besplatno.

XS
SM
MD
LG