Dostupni linkovi

Golubac: Situacija se stabilizuje, Dunav ne preti


Ilustracija
Ilustracija

U Golupcu se još uvek saniraju posledice nevremena praćenog jakim gradom i obilnom kišom, ali se situacija polako normalizuje. Đerdapska magistrala je prohodna, snabdevanje grada je uredno, a proradili su škola i vrtić.

U ovom gradu na Dunavu ne strahuju od najavljenog velikog rasta vodostaja te velike evropske reke, jer su njene obale dobro obezbeđene.

Komunalne službe i građani Golupca, uz pomoć vojske, uspeli su da očiste svoje mesto od velikih nanosa blata i mulja, a za danas je najavljeno detaljno pranje ulica i dezinfekcija svih objekata u koje je tokom nevremena prodrla voda.

Vladica Buljubaša, načelnik opštinske uprave u tom mestu, kaže za naš program da iako su komunalne službe, građani i vojska obavili veliki deo posla, ima još dosta radova koje treba što pre zaršiti.

"Najveći deo posla čišćenja blata i mulja se privodi kraju. Danas očekujemo početak pranja ulica. Za te poslove jednu cisternu nam je obezbedila Vojska Srbije, a drugu grad Požarevac. Pored komunalnih službi i građana Golupca, u protekla dva dana u čišćenju nam je pomagala i vojska, a danas su stigle ekipe za detinfekciju iz Zavoda za javno zdravlje iz Požarevca, koje će dezinfikovati sve objekte koji su bili poplavljeni“, kaže Buljubaša.

U ovom gradu na Dunavu ne strahuju od najavljenog velikog rasta vodostaja te reke, tim pre što je trenutni vodostaj izuzetno nizak, kao i zbog dobre zaštite dunavske obale koja je urađena prošle godine.

„Mi smo dobro zaštićeni, a mogu da vam kažem da je vodostaj na ovom delu Dunava u zadnjih mesec dana toliko nizak da ga ne pamte ni naši mnogo stariji sugrađani. Zbog toga ne očekujemo veće probleme sa te strane, a iako ih bude, mi imamo one naše čuvene panele koje smo prošle godine postavili“, kaže Buljubaša.

XS
SM
MD
LG