Subota, 30. april/travanj 2016, 09:11 CET

  Hrvatska

  Hrvatska: Za najluđu noć u Beograd i Sarajevo, atraktivan i Jadran

  Ilustracija
  Ilustracija
  U Hrvatskoj će Novu godinu, prema medijskim anketama, čak 74 posto građana dočekati   kod kuće, 10 posto u klubovima i 8 posto izvan Hrvatske.

  Svi gradovi tradicionalno već organiziraju dočeke na otvorenom, atraktivna je i Jadranska obala, no ovogodišnja hit destinacija, osobito među mladim Hrvatima je - Beograd.
   
  „Da, da, idemo u Beograd. Idem ja iz Zagreba, i još dvije prijateljice iz Zadra, idemo kod zajedničke prijateljice u –Beograd. Upoznale smo je na moru", ispričala nam je na zagrebačkom autobusnom kolodvoru 28-godišnja Zrinka.
   
  "Prvi put idem u Beograd", kaže Lovorka, "ne znam kako će biti, moji kod kuće nisu baš 'sretni', ali svi moji prijatelji, koji su bili, kažu da je super i da je jeftinije nego u Zagrebu."
   
  "Svi koji su bili prošlih godina kažu da je 'ludo i nezaboravno', vidjet ćemo", dodaje, uz smijeh i Zrinkina prijateljica Mirna.
   
  Uz Beograd, Hrvatima je  i ove Nove godine, jednako zanimljivo Sarajevo. Mediji prenose da su Dalmatinci zakupili  i većinu hotela na bosanskim planinama, a na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru potvrđuju da su prema Sarajevu i Beogradu uveli dodatne linije.

   

  Ankica Barbir-Mladinović

  Dugogodišnja višestruko nagrađivana novinarka i urednica na Zagrebačkoj televiziji koja od 1994., nakon što je postala nepodobna na Hrvatskoj televiziji, izvještava za RSE o ratom pogođenim ljudskim sudbinama i drugim  postratnim i tranzicijskim temama.

  Ovaj forum je zaključen
  Sortiranje komentara
  Komentari
       
  Ime: Bg Boy Grad: Beograd, Srbija
  31.12.2012 13:19
  Samo jedna ispravka u Beograd ne dolaze Hrvati, vec Hrvatice i uvek su dobrodosle. Nece ih niko dirati, bar ne bez njihovog pristanka. Mi u Beogradu se lozimo na njihov naglasak kao sto se lozimo i na Seve. :))
  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.