Utorak, 01. septembar/rujan 2015, 09:55 CET

Hrvatska

Hrvatska: Za najluđu noć u Beograd i Sarajevo, atraktivan i Jadran

Ilustracija
Ilustracija
U Hrvatskoj će Novu godinu, prema medijskim anketama, čak 74 posto građana dočekati   kod kuće, 10 posto u klubovima i 8 posto izvan Hrvatske.

Svi gradovi tradicionalno već organiziraju dočeke na otvorenom, atraktivna je i Jadranska obala, no ovogodišnja hit destinacija, osobito među mladim Hrvatima je - Beograd.
 
„Da, da, idemo u Beograd. Idem ja iz Zagreba, i još dvije prijateljice iz Zadra, idemo kod zajedničke prijateljice u –Beograd. Upoznale smo je na moru", ispričala nam je na zagrebačkom autobusnom kolodvoru 28-godišnja Zrinka.
 
"Prvi put idem u Beograd", kaže Lovorka, "ne znam kako će biti, moji kod kuće nisu baš 'sretni', ali svi moji prijatelji, koji su bili, kažu da je super i da je jeftinije nego u Zagrebu."
 
"Svi koji su bili prošlih godina kažu da je 'ludo i nezaboravno', vidjet ćemo", dodaje, uz smijeh i Zrinkina prijateljica Mirna.
 
Uz Beograd, Hrvatima je  i ove Nove godine, jednako zanimljivo Sarajevo. Mediji prenose da su Dalmatinci zakupili  i većinu hotela na bosanskim planinama, a na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru potvrđuju da su prema Sarajevu i Beogradu uveli dodatne linije.

 

Ankica Barbir-Mladinović

Dugogodišnja višestruko nagrađivana novinarka i urednica na Zagrebačkoj televiziji koja od 1994., nakon što je postala nepodobna na Hrvatskoj televiziji, izvještava za RSE o ratom pogođenim ljudskim sudbinama i drugim  postratnim i tranzicijskim temama.

Ovaj forum je zaključen
Sortiranje komentara
Komentari
     
Ime: Bg Boy Grad: Beograd, Srbija
31.12.2012 13:19
Samo jedna ispravka u Beograd ne dolaze Hrvati, vec Hrvatice i uvek su dobrodosle. Nece ih niko dirati, bar ne bez njihovog pristanka. Mi u Beogradu se lozimo na njihov naglasak kao sto se lozimo i na Seve. :))
Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.