Dostupni linkovi

Koncert Balaševića u Novom Pazaru, uprkos kritikama


Đorđe Balašević u Novom Pazaru
Đorđe Balašević u Novom Pazaru

I pored oštrih kritika i negodovanja jednog dela javnosti u Novom Pazaru kantautor Đorđe Balašević održao je 23. novembra prvi, od dva najavljena koncerta u ovom gradu.

Koncert je organizovan uz pojačane mere bezbednosti, a Balašević je rekao da smatra da do sada nikoga nije uvredio svojim pesmama, ali da, ukoliko je nekome to potrebno, ima njegovo blanko izvinjenje.

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:35 0:00

Ovako je Balašević počeo troipočasovni koncert u prepunoj sali Kulturnog centra u Novom Pazaru i na neki način zakopao ratne sekire sa svima onima koji su se oštro protivili njegovom dolasku u ovaj grad.

Podsećamo da su sandžački portali bliski muftiji Muameru Zukorliću kritikovali organizovanje koncerta čuvenog panonskog mornara, jer smatraju da on “u svojim pesmama psuje Boga i na najprizemniji način vređa islam i muslimane”.

Balašević to demantuje i tvrdi da sa Bogom nema nikakvih problema.

"Nisam nikoga uvredio, ali ako bi to bilo šta pomoglo, imaju veliko moje blanko izvinjenje i ovim putem. Sa Bošnjacima imam drugu priču, drugu vezu, koja se provlači od Sarajeva mnogo pre, a posebno od 1997. godine pa na dalje. Moja savest je potpuno čista, žao mi je ako je neko bio uvređen, to mi je bila zadnja namera kada sam pristao da konačno dođem u Novi Pazar", kaže Balašević.

On veruje da je u ovom gradu vesnik mira, kao što je to bio i u Sarajevu 1997. godine.

Koncert je organizovan uz pojačane mere bezbednosti, a Balašević je RSE rekao da je prilično iznenadjen.

"Ja sam ovde gost i poštujem sve domaće običaje. Priznajem da sam prilično iznenađen, ali ukoliko je to neka stvar do Pazara i da se on prikaže kako zaslužuje, nemam problem da izađem i prošetam gradom", kaže ovaj novosadski kantautor.

On je predstavio neobjavljenu knjigu “Kalendar mog dedinjstva”, uz klavirsku pratnju Aleksandra Dujina i svoje najveće hitove, a novopazarska publika je imala samo reči hvale.

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:53 0:00

Zbog velikog interesovanja publike Balašević će u utorak u Novom Pazaru održati drugi koncert.

XS
SM
MD
LG