Dostupni linkovi

Mundijal i klađenje u Crnoj Gori: I pored krize, tiketi se popunjavaju


Kladioničarski tiket, ilustrativna fotografija
Kladioničarski tiket, ilustrativna fotografija

Završnica svjetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu ljubiteljima fudbala, ali i kladioničarima donosi velika uzbuđenja. Predstoje četvrtfinalni okršaji, polufinala i na kraju finale Mundijala i to je povod da pitamo Podgoričane koliko su se kladili tokom prvenstva i kako će igrati do kraja najveće smotre fudbala u Brazilu?

Utisak je da vlasnici kladionica nijesu zadovoljni jer više nema velikih uloga kao tokom prošlih šampionata kada su na jednu utakmicu imali uplate od nekoliko hiljada eura.

Sječa pojedinih favorita Mundijala, poput Španije, Engleske, Portugala, Italije bacila je u očaj mnoge kladioničare koji su se i u vremenima finansijske krize i sve tanjeg džepa kladili na te timove i izgubili.

I one reprezentacije koje su stigle do četvrtfinala, poput Njemačke, Brazila, Argentine to su uspjele ili tijesnim pobjedama u regularnom vremenu ili u produžecima, i ta neizvjesnost za mnoge je kladioničare bila neočekivana pa su gubili uloge.

Inače, nijesu baš najbolja vremena za klađenje, čak i tokom Mundijala, kaže nam Goran iz jedne podgoričke kladionice:

“Nije bilo igre kao što je bilo nekada. Narod nema para i ne može se finansijski izdržati. Ranije smo imali na singl hiljadu ili dvije hiljade eura, a danas jedva da na jednu utakmicu neko igra više od 50 centi ili euro. Dođu igrači i na tiketu povežu dva ili više mečeva i uplate euro i to je to.”

Vremena velikih uplata nijesu prošla, ali je to, kako kaže Goran, slabo u poređenju sa prošlim prvenstvina. Ipak, zaluta poneki igrač koji uloži nekoliko stotina pa čak i dobije, kaže nam Jelena, radnica u kladionici u dijelu grada preko Morače.

“Belgija – Amerika recimo, čovjek je igrao iz 0 u 1 sa 500 eura i to je bio dobitni tiket. Isplata je bila 900 eura. I od 0 do 2 su se igrale ove dvije posljednje utakmice. To je bila najveća uplata i isplata kod nas u dosadašnjem dijelu prvenstva“, kaže naša sagovornica.

I dok se vlasnici kladionica žale na male uplate, igrači kladionice svoju strast ne napuštaju tako lako, pa ni po cijenu promašenih fikseva. Više je to zabava nego način da zaradite novace, kažu nam građani koje smo sreli ovog sparnog četvrtka na podgoričkim ulicama:

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00
Direktan link

No, ima i onih koji ili ne vole fudbal uopšte ili vole taj sport, ali se ne klade. Ne uzbuđuje ih previše činjenica da se ovih dana uglavnom samo priča o fudbalu i o tome ko će osvojiti Mundijal u Brazilu i na koga treba igrati:

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:49 0:00
Direktan link

XS
SM
MD
LG