Dostupni linkovi

MH370: Sužava se oblast potrage


Australijske vlasti su uverene da signali registrovani u Indijskom okeanu potiču od crne kutije nestalog malezijskog aviona.

Šef australijskog tima koji je predvodi međunarodnu potragu za letom MH370 Toni Abot, kaže i da je "oblast potrage značajno sužena."

"Boing 777-200" poleteo je iz glavnog grada Malezije, Kuala Lumpura, ka Pekingu 7. marta, sa 227 putnika i 12 članova posade, a 24. marta malezijska aviokompanija saopštila je da nema preživelih.

Australijski brod je u četiri navrata pokupio signale kakve šalje crna kutija , kažu zvaničnici . Međutim, peti signal koji je registrovan u četvrtak, najverovatnije je povezan sa letom MH370 .

BBC navodi da je do 14 aviona i 13 brodova bilo uključeno u najnovijoj potrazi, istražujući oblast od 57.923 kvadratna kilometra, približno 2.300 kilometara severozapadno od Perta.

Britanska mreža podseća da akumulatori u "crnim kutijama" traju približno mesec dana.

Prvi put takve signale registrovali su u Indijskom okeanu približno 2.200 kilometara od zapadne obale Australije krajem prošle sedmice kineski patrolni brod "Hajsjun 01" (Haixun 01) i brod australijske mornarice "Okeanski štit“".

Na osnovu satelitskih podataka , zvaničnici veruju da se avion srušio u južnom delu Indijskog okeana , daleko od planirane rute
XS
SM
MD
LG