Dostupni linkovi

Županica Marina Lovrić Merzel ostaje u pritvoru


Županici Marini Lovrić Merzel, koja se sumnjiči za korupciju, produljen je pritvor za još dva mjeseca. Doznaje se i da je USKOK protiv nje proširio istragu zbog navodnog sklapanja fiktivnih ugovora s vijećnicima Županijske skupštine.

Lovrić Merzel, SDP -ova sisačko-moslavačkoj županica koja je zatvorena početkom aprila, zagrebački Županijski sud produžio je istražni zatvor zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, rekao je njezin advokat Berislav Živković.

Najavio je da će se vjerojatno ponovno žaliti Ustavnom sudu jer njegova branjenica smatra da ju se prisiljava kako bi u zamjenu za slobodu podnijela ostavku na dužnost županice.

USKOK je na početku istrage predložio više od stotinu svjedoka i naknadno još desetak, a nakon tri mjeseca neispitano je ostalo 30-ak svjedoka.

Lovrić Merzel odbacuje optužbe da je Županiju oštetila za više od 10,5 milijuna kuna. Osim plaćanja savjetnika, na što je potrošeno oko šest milijuna kuna, tereti se da je zgradu Hitne pomoći preplatila za četiri milijuna kuna, da je trošila javni novac na zabave, privatne troškove plaćala službenom karticom te raskinula dogovor o prodaji Cesta Sisak i na taj način Županiju oštetila za još 200.000 kuna.

XS
SM
MD
LG