Dostupni linkovi

Srbija: Advokati sutra prekidaju štrajk


Advokatska komora Beograda prekinuće sutra štrajk, pošto je postignut dogovor sa ministarstvima finansija i pravde o "prevazilaženju poreskih problema", saopštila je Komora.

Na sastanku je postignut dogovor da se formira mešovita radna grupa, koja će posle 14 dana rada usaglasiti stavove i izaći sa definisanim rešenjima. Advokatska komora Srbije saopštila je da je na sastanku sa Selakovićem i Krstićem postignut jasan dogovor da poreska zaduženja za 2014. godinu advokatima ni u kom slučaju ne mogu preći ranije ponudjeni iznos od 41,17 odsto u odnosu na prošlogodišnja rešenja.

"Značajan pomak u interesu advokature, učinjen je odlukom da se formira zajednička Komisija advokature u Srbiji, Ministarstva pravde i Ministarstva finansija koja bi trebalo da utvrdi jasne, objektivne i precizne korektivne faktore koji će omogućiti pravilno utvrdjivanje poreske obaveze za svakog pojedinačnog advokata poreskog obveznika", navodi se u saopštenju.

Krstić je, kako se navodi, ukazao da nema mogućnosti za prebijanja medjusobnih potraživanja advokata kao poreskih obveznika prema državi i države prema advokatima, ali je rekao je da će sva potraživanja biti isplaćena advokatima, dodaje se.

XS
SM
MD
LG