Dostupni linkovi

Selaković: Na pragu dobrog rešenja za državu i advokate


Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je u četvrtak da je štrajk advokata kulminacija teškog stanja u pravosuđu, što je rezultat loše politike u prethodnom periodu.

Selaković je najavio da bi komisija, koja ima zadatak da otkloni nepravilnosti u primeni uredbe o kriterijumima za oporezivanje advokata, trebalo da počne sa radom 7. jula i da taj posao završi oko 21. jula i izrazio uverenje da će se doći do dobrog rešenja koje je prihvatljivo i za državu i advokate.

On jedodao da je na sastanku sa predstavnicima advokature i ministrom finansija Lazarom Krstićem dogovoreno da u ponedeljak, 7. jula bude formirana radna grupa koja ima zadatak da otkloni nejasnoće oko plaćanja poreza.

"Grupa koja će raditi dve nedelje ima zadatak da otkloni nejasnoće oko plaćanja poreza, a uveren sam da ćemo doći do dobrog rešenja koje će biti prihvatljivo i za državu i za advokate", rekao je Selaković u razgovoru za beogradske medije.

Radnu grupu činiće tri predstavnika advokata, dva predstavnika iz Ministarstva finansija i jedan iz Ministarstva pravde.

Advokati su pre desetak dana započeli štrajk zbog povećanja poreza.

XS
SM
MD
LG