Dostupni linkovi

Josipović: Podmeću mi paraobavještajni krugovi


Hrvatski predsjednik Ivo Josipović demantirao je na izvanrednoj press konferenciji tvrdnje Tomislava Karamarka da on stoji iza "Akcijskog plana Barbika". Josipović tvrdi da taj dokument najviše šteti upravo njegovoj kampanji.

"Čuo sam što je rekao gospodin Karamarko. Njegovo okružje više sliči na vojnu obavještajnu, nego na političku organizaciju. I zato njegova izjava nije istinita. Pogledajmo tko ima interes za objavu takvog pamfleta. To sigurno nisam ja. On najprije šteti meni i mojoj kampanji, a vjerujem i da šteti i gospođi Kolindi, tako da ne vjerujem da ona ima ikakve veze s tim", rekao je Josipović.

Josipović tvrdi da se u dokumentu koji mu je, kako kaže, na Pantovčak stigao poštom, "prepoznaje rukopis paraobavještajnih krugova koje možete prepoznati u nekim portalima i tiskovinama".

"Akcijski plan Barbika - radna verzija, strogo povjerljivo", koji sadrži popis aktivnosti kojima bi se u predstojećoj predsjedničkoj kampanji trebala diskreditirati HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović dobio je poštom Josipović, ali i nekolicina saborskih zastupnika u četvrtak.

XS
SM
MD
LG