Dostupni linkovi

Milanović: Na kritike Svjetske banke gledam kroz interes Hrvatske


Predsjednik hrvatske Vlade i SDP-a Zoran Milanović rekao je novinarima u subotu u Topuskom da na kritike Svjetske banke gleda prije svega kroz interes Hrvatske.

"Iza svake od kritika krije se i neki materijalni interes. Jedini naš interes je Hrvatska, to je materijalni interes svih nas koji živimo u Hrvatskoj. U tom kontekstu vidim i Svjetsku banku. Svjetskoj banci svaka čast, ali pogledajte malo po svijetu savjete koje je Svjetska banka davala. Oni koji su ih prihvaćali automatski, bez razmišljanja, i dan danas su tamo gdje su bili prije deset godina, a oni što su i slušali, ali i radili po svom su Koreja i slično", rekao je Milanović odgovarajući na pitanja novinara u hotelu Toplice u Topuskom, nakon pozdravnih riječi na 9. konvenciji Foruma mladih.

Zamoljen da komentira kritiku Svjetske banke da Hrvatska nema čelnike koji bi Hrvatsku mogli izvesti iz krize, te da više pomažu javnom nego privatnom sektoru, Milanović je odgovorio:

"Vidite, netko misli da bi trebalo uništiti javni sektor, da bi trebalo sve karte dati na ptivatni sektor. Mi predlažemo izmjene Zakona o radu i smatramo da je to dobro, da je fleksibilniji, ali prvenstveno u interesu više posla. Ali kažemo i da nećemo mijenjati mirovinski sustav na način da se u mirovinu ide tek sa 67 godina života. Onda kažu da smo socijalno osjetljivi, socijalisti ili da smo samo za javni sektor, a to je prije svega razum", rekao je.

XS
SM
MD
LG