Dostupni linkovi

Dačić u UN:Cenimo pomoć oko poplava


Prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef diplomatije Ivica Dačić učestvovao je danas na dvodnevnom zasedanju Ekonomsko-socijalnog saveta UN (ECOSOC) u Njujorku.

Ministar Dačić se sastao sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom i sa administratorom Programa UN za razvoj (UNDP) Helen Klark, a govorio je i na zasedanju saveta.

Ministar Dačić zahvalio je najvišim zvaničnicima Ujedinjenih nacija na brzoj reakciji i svim oblicima pomoći koje je svetska organizacija upućivala i nastavlja da upućuje u Srbiju nakon nedavnih poplava, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Administrator UNDP Helen Klark predstavljaće Ujedinjene nacije na Donatorskoj konferenciji u Briselu 16. jula, a 14. jula će, kako je dogovoreno na današnjem sastanku, posetiti Srbiju kako bi se upoznala sa posledicama prirodne katastrofe koja je zadesila našu zemlju.

U svom govoru u savetu ministar Dačić je poručio da je konept održivog razvoja krucijalni zadatak međunarodne zajednice koja se suočava sa izazovom intenzivnih klimatskih promena i suštinskim pitanjem održivog razvoja.

XS
SM
MD
LG